sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kokeilussa Nokian Kolmenkulman Punnitse & Säästä uutuustuotteet



Luomu pistaasipähkinöitä, SunSpelt kakkujauhoa, orgaanista Agave siirappia, Bourbon vaniljajauhetta ja vaaleaa luomu ruokosokeria.




Yhteistyössä Nokian Kolmenkulman Punnitse & Säästä liikkeen kanssa otin kokeiluun muutaman uutuustuotteen, joilla valmistaa täydellinen ja maukas herkku kahvipöytään.

Punnitse & Säästä Facebookissa












Pistaasikakku
300g Pistaasipähkinöitä
2dl Sunspelt kakkujauhoa
4rkl Maissitärkkelystä
6 Munaa
1 Sitruunankuori raastettuna
1/2tl Bourbon vaniljajauhetta
100g Sulaa voita

Kuohuviini kreemi
1dl Puolimakeaa kuohuviiniä
500g Tomusokeria
75g Pehmeää voita

Karamellisoidut pistaasipähkinät
50g Pistaasipähkinöitä
4rkl Agave siirappia


Mittaa kulhoon pistaasipähkinät, spelttijauhot ja maissitärkkelys. Sekoita nämä jauhoseokseksi tehosekoittimessa.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.

Vatkaa keltuaiset ja 1,5dl ruokosokeria kuohkeaksi. Lisää sekaan sitruunankuori ja vaniljajauhe.

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja vatkaa sekaan loput ruokosokerista (0,5dl)

Lisää valkuaisvaahto keltuaisten sekaan varovasti sekoittaen.

Lisää seuraavaksi seokseen vuorotellen voisulaa ja jauhoseosta varovasti sekoittaen.

Lisää irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele kakkuvuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua n.30min 180asteessa.

Näin valmistat Kreemin:

Nypi pehmeä voi ja tomusokeri keskenään ja kaada sekaan kuohuviini. Vatkaa lopuksi voimakkaasti ja laita kreemi jääkaappiin.

Seuraavaksi paahda pistaasipähkinät paistinpannulla ja lisää Agave siirappi.
Anna seoksen porista miedolla lämmöllä kunnes seos on jähmettynyt.

Kaada kreemi jäähtyneen kakun päälle ja pyörittele erikokoisia palloja jäähtyneistä karamellisoiduista pistaasipähkinöistä. Lisää ne kakun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti