torstai 10. lokakuuta 2013

Porkkanakakku




Porkkanakakku
3 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3tl kanelia
4dl porkkanaraastetta
150g sulatettua voita

Kuorrute:

50g voita
200g tuorejuustoa
3dl tomusokeria
puolikkaan appelsiinin kuori ja mehu

Vaahdota munat ja sokeria vaahdoksi. Siivilöi sekaan kuivat aineet, porkkanat ja sulatettu voi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 30-40min 200asteessa.

Aloita kuorrutteen tekeminen.

Vaahdota pehmennyt voi ja tuorejuusto kuohkeaksi. Lopuksi vatkaa sekaan tomusokeri.

Lisää kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele vaikka manterirouheella.
(Kuvassa sokerimassasta tehty porkkana.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti