tiistai 15. lokakuuta 2013

Sieni-pekoni piirakka


Sieni-pekoni piirakka

Pohja:

200g voita
3dl vehnäjauhoja
3dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1,5dl vettä

Täyte:

2l tuoreita sieniä (Tässä piirakassa suppilovahveroita)
paketti pekonia
sipuli
pippuria, suolaa, timjamia, paprikamaustetta
150g juustoraastetta
pkt voimakasta koskenlaskijaa
2dl pippurilla maustettua ruokakermaa
tuoretta basilikaa
kurkumaa
2 munaa


Valmista ensimmäisenä piirakkapohja.
Nypi voi ja kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Pyörittele käsin tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin.

Aloita täytteen tekeminen.

Laita sienet kuivalle pannulle miedolla lämmöllä, että niistä lähtisi ylimääräinen neste.
Tämän jälkeen nosta sienet pois pannulta. Kuullota pekoni ja sipulit kieskenään. Lisää mausteet ja sienet ja anna hautua. Lopuksi lisää juustoraaste ja koskenlaskija. Sekoita kermaan munat ja tuore basilika sekä ripaus kurkumaa.

Painele taikina piirakkavuokaan. Painele taikinan päälle tasainen kerros sienitäytettä ja kaada täytteen päälle kerma-muna seos. 

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30-40min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti